Кинески име на домен измама
Со tolanic @ 14:48
Веб-страница Злоупотреба
А кинески ИТ компанија од Кина се обидува да го украдат вашиот домен име. Пазете се! Во последно време, добив мејл од мрежа услужна компанија од Кина во врска со Tolanic. Tolanic е уникатно име. Јас сум навистина сигурни ова име основана од мене. Како единствен сопственик на ова име, јас се чувствувам тажно кога некој се обиде [...]
А кинески ИТ компанија од Кина се обидува да го украдат вашиот домен име. Пазете се! Во последно време, добив мејл од мрежа услужна компанија од Кина во врска со Tolanic . Tolanic е уникатно име. Јас сум навистина сигурни ова име основана од мене. Како единствен сопственик на ова име, јас се чувствувам тажно кога некој се обиде да украде и го користат како нивната трговска марка. Тоа е како да се обидува да ги украде мојата интелектуална сопственост.
Tolanic е мојот прекар за повеќе од 15 години. Имам изградено овој бренд име како dotcom за најмалку 5 години. Јас да се стави многу од напорите да се изгради на името на брендот и угледот. Денес мојот веб-сајт може лесно да се најде на популарните пребарувачи како Google и Yahoo. Ако тие успешно ги украде тоа име, тоа може да се збуни моите читатели, а исто така моите клиенти.
По што го направив некои истражувања за YG-мрежи на целата ноќ, дознав оваа компанија е scammer. Јас не беше само жртва на овој случај. Врз основа на го внесувачот на Е (ве молиме погледнете сликата од екранот), испраќачот е од "ygnetworks.org", каде што овој домен име не е постојат. Датумот напишани е исто така и во погрешен формат. Таа напиша "август, 24-ти, 2010", каде точниот формат е "24 Август 2010 година". Исто така постојат и неколку грешки може да се најде во оваа е-мејл како што не постои простор по точката на крајот на реченицата. Азија е напишана во целост големи букви и без голема буква за Кина. Во нивниот веб-сајт (YG-networks.com), постојат дупликат Адреса меѓу Пекинг гранка и Хонг Конг филијалата во Контактирајте страница. Овие докажат дека не се сериозни во овој бизнис. Ако се случи тоа на вас, само можеа да го игнорираат го внесувачот на Е.


















































